Evidenţa gestiunii deşeurilor

Tocmai ati primit ca masura din partea autoritatilor de control sa prezentati evidenta gestiunii deseurilor si nu stiti cum sa rezolvati aceasta problema?

Lasa-ne sa-ti explicam!

Orice persoana juridica care genereaza sau detine deseuri are obligatia legala de a asigura evidenta lunara a gestiunii deseurilor, pentru fiecare tip de deseu din activitatea desfasurata si de a realiza gestionarea acestora.

Gestionarea deseurilor reprezinta totalitatea activitatilor ce formeaza fluxul deseurilor de la producere la eliminare, respectiv colectarea, transportul, valorificarea si eliminarea.

responsabil evidenta gestiunii deseurilor

Etapele care duc spre indeplinirea obligatiilor legale constau in :

responsabil deseuri
  • desemnarea unui responsabil de mediu, iar în cazul societăților a căror activitate necesită autorizare de mediu, este obligatoriu ca persoana care se ocupă de gestionarea deșeurilor sa dețină cursuri de specialitate, autorizate.
  • realizarea listei de deseuri, prin identificarea tipurilor de deşeuri generate în procesul analizat şi încadrarea corecta pe coduri de deşeuri;
  • incheierea unui contract cu un colector autorizat, pentru fiecare dintre categoriile de deseurile generate/detinute;
  • stabilirea si amenajarea spatiilor pentru colectarea deseurilor, astfel incat acestea sa garanteze reducerea riscului pentru sănătatea umană și deteriorării calității mediului;
  • colectarea selectiva a cel putin urmatoarelor categorii de deseuri: hartie, metal, plastic si sticla;
  • colectarea datelor si completarea evidentei gestiunii deseurilor;
  • intocmirea şi realizarea raportărilor către Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM) prin evidenţa anuală a gestiunii deşeurilor, atât în format hârtie cât şi online în SIM (Sistem Integrat de Mediu).

Totul devine simplu, deoarece Ecostud vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra, punandu-va la dispozitie un specialist de mediu.
Ce va face practic acesta? Va incepe cu un audit de mediu, oferit gratuit, in vederea identificarii nivelului de conformare cu legislatia, urmand ca apoi sa monitorizeze remedierea neconformitatilor si sa intocmeasca dosarul de mediu ce cuprinde actele necesare societatii dumneavoastra (decizia de numire a responsabilului de mediu, evidentele lunare, documentele de trasabilitate, raportarile anuale, intocmirea programului de prevenire ).
Nerespectarea obligațiilor legislative se sancționează cu amendă de până la 40.000 de lei, conform art. 62 din OUG 92/2021.

Ai nevoie de informații suplimentare?

0720.047.871 / 0755.067.229

Apelează cu încredere!